Zovirax (Generiek)

Productomschrijvingen

Zovirax (Generic)

Generieke Zovirax (Acyclovir) is het kostenbesparende alternatief voor de meest vertrouwde naam in medicinale herpesbehandelingen. Deze antivirale orale tablet stopt de verspreiding en groei van herpes, waardoor de effecten van het virus op uw lichaam worden verminderd, waardoor het lichaam kan werken aan de bestrijding van de infectie en effectief het ongemak en de lengte van herpesuitbraken vermindert van mensen die last hebben van terugkerende episodes .

Generieke Zovirax kan ook op de markt worden gebracht als: Acyclovir, ACV, Xovir, Aciclovir, acycloguanosine, Acivir, Acivirax, Herpex en Cyclovir.

* Zovirax® is een geregistreerd handelsmerk van GlaxoSmithKline.

Gebruik

Generieke Zovirax wordt voornamelijk gebruikt om het herpes simplex-virus tijdelijk te behandelen (maar niet te genezen). Neem Generieke Zovirax bij het eerste teken van herpesgerelateerde symptomen, zoals: tintelingen, blaren of een branderig gevoel. Generieke Zovirax vermindert het optreden van uitbraken geassocieerd met herpes, genitale wratten, koortsblaasjes, waterpokken en gordelroos (herpes zoster). Deze behandeling werkt om veel van het herpesvirus te vernietigen, waardoor het de groei en het verspreidingspotentieel vermindert.

Hoe het te huren

Neem Generieke Zovirax in precies zoals het aan u is voorgeschreven. Neem het medicijn niet in grotere hoeveelheden in of neem het langer in dan is aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op het etiket op.
Behandeling met Generieke Zovirax dient zo snel mogelijk te worden gestart na de eerste verschijnselen van symptomen (zoals tintelingen, branderigheid, blaren).
Neem elke dosis in met een vol glas water. Drink veel water terwijl u Generic Zovirax gebruikt om uw nieren goed te laten werken.
Generieke Zovirax kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Inname van Zovirax met voedsel kan maagklachten verminderen.

Bijwerkingen

Ontvang medische noodhulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Generic Zovirax heeft: netelroos, moeite met ademhalen, zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen heeft:
pijn in je onderrug;
minder dan normaal plassen of helemaal niet;
gemakkelijk blauwe plekken of bloeden; of
ongewone zwakte.
Minder ernstige Zovirax-bijwerkingen kunnen zijn:
misselijkheid, braken, diarree, gebrek aan eetlust, maagpijn;
hoofdpijn, zich licht in het hoofd voelen; of
zwelling in uw handen of voeten.
Dit is geen volledige lijst van generieke Zovirax-bijwerkingen en er kunnen zich ook andere bijwerkingen voordoen.

Voorzorgsmaatregelen

Herpesinfecties zijn besmettelijk en u kunt andere mensen infecteren, zelfs terwijl u wordt behandeld met Generieke Zovirax. Laat de besmette gebieden niet in contact komen met andere mensen. Vermijd het aanraken van een besmet gebied en het vervolgens aanraken van uw ogen. Was regelmatig uw handen om te voorkomen de infectie doorgeven aan anderen.

Generieke Zovirax zal de verspreiding van genitale herpes niet voorkomen. Vermijd geslachtsgemeenschap of gebruik een latex condoom om verspreiding van het virus naar anderen te voorkomen.

Geneesmiddelinteracties

Informeer uw arts voordat u Generieke Zovirax inneemt als u ook probenecide (Benemid) gebruikt Als u probenecide gebruikt, kunt u Generieke Zovirax mogelijk niet gebruiken of moet u tijdens de behandeling mogelijk dosisaanpassingen of speciale tests ondergaan.

Er kunnen andere medicijnen zijn die Generieke Zovirax kunnen beïnvloeden.

Gemiste dosis

Nooit de aanbevolen dosering van Generieke Zovirax overschrijden. Gemiste doses moeten worden ingenomen zodra de gebruikers het zich herinneren, maar als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar het normale schema. Neem niet meer dan 2 doses Generieke Zovirax in één keer.

Behoud

Bewaar Generieke Zovirax bij kamertemperatuur tussen 59 en 86 graden F (tussen 15 en 30 graden C), uit de buurt van vocht en zonlicht. Bewaar niet in de badkamer. Uit de buurt van kinderen en huisdieren houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *