Doxycycline

Productomschrijvingen

Doxycycline

Generieke Doxycycline is een breed-spectrum antibioticum dat ontwikkeld is om verschillende bacteriële infecties te behandelen. Generieke Doxycycline behoort tot de klasse van antibiotica voor tetracycline en werkt door de verspreiding en groei van bacteriën in het lichaam te remmen.

Generieke Doxycycline wordt ook op de markt gebracht als Vibramycin.

* Doxycycline® is een geregistreerd handelsmerk van Pfizer

Gebruik

Generieke Doxycycline (semisynthetische tetracycline) is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende bacteriële infecties, waaronder urineweginfecties, chlamydia, gonorroe, acne, tandvleesaandoeningen en meer. Andere toepassingen van Generieke Doxycycline zijn onzuiverheden, laesies veroorzaakt door rosacea en andere aandoeningen.

Hoe het te huren

Volg de exacte instructies van uw arts wanneer u Doxycycline inneemt en neem het voor de volledige tijdsduur zoals voorgeschreven door uw arts Neem geen grotere of kleinere hoeveelheden dan voorgeschreven, neem het met een vol glas water en drink veel vloeistoffen gedurende de hele tijd dat u dit medicijn gebruikt.
Houd er rekening mee dat de dosering kan variëren afhankelijk van uw conditie en / of leeftijd. Vraag uw arts naar de juiste dosering en volg deze instructies zorgvuldig.

Bijwerkingen

U moet onmiddellijk hulp inroepen als u last heeft van deze allergische reacties: ademhalingsmoeilijkheden, zwelling van de mond, tong, gezicht, lippen of keel, netelroos.

Als u een van de volgende bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts:
Ernstige pijn in de bovenbuik die zich verspreidt naar uw rug
Koorts, gezwollen klieren, gewrichtsgevoeligheid en / of pijn
Huiduitslag en / of jeuk, griepsymptomen
Veel minder plassen dan normaal – donkere kleuren vertonen – of helemaal niet plassen
Bleke of geelgekleurde huid
Waterige en / of bloederige diarree
Verlies van eetlust
Ernstige huidreacties, vooral in het gezicht en de hals
Milde bijwerkingen zijn: lichte misselijkheid, lichte huiduitslag en jeuk, vaginale afscheiding en / of jeuk, milde maagproblemen.

Voorzorgsmaatregelen

Gebruik dit medicijn niet als u zwanger bent of probeert zwanger te worden. Het gebruik van Doxycycline tijdens de zwangerschap kan ongeboren baby’s schaden en / of permanente ontkleuring van hun tanden op latere leeftijd veroorzaken.

Doxycycline kan de effectiviteit van anticonceptiepillen verminderen. Als u een vrouw bent en over anticonceptiepillen, raadpleeg dan uw arts voordat u Doxycycline inneemt en overweeg niet-hormonale anticonceptiemiddelen zoals condooms, zaaddodend middel enz. Te gebruiken om ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

U moet Doxycycline niet gebruiken als u allergisch bent voor dit medicijn of andere tetracycline-antibiotica (bijvoorbeeld Declomycine, Dynacin, Minocin, Solodyn, Vectrin, etc.) of anderen. Om absoluut zeker te zijn, is het veilig voor u om Doxycycline in te nemen, raadpleeg uw arts als u een van de volgende aandoeningen heeft:
Astma- of sulfietallergie
Leverziekte
Nierziekte
Kinderen jonger dan 8 jaar mogen Doxycycline niet gebruiken, omdat hierdoor permanente verkleuring van de tanden kan ontstaan.

Geneesmiddelinteracties

Gebruik dit geneesmiddel niet als u allergisch bent voor Doxycycline of andere tetracycline-antibiotica.

Gemiste dosis

Bel uw arts als u een dosis mist Neem geen extra dosis om de gemengde dosis in te halen.

Behoud

Bewaar de Doxycycline in zijn verzegelde verpakking op kamertemperatuur (77 ° F / 25 ° C), in een luchtdichte container en buiten het bereik van kinderen. Verwijderd houden van warmte en vocht (niet opslaan in de badkamer).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *