Cytotec (generiek)

Productomschrijvingen

Cytotec (generiek)

Generieke Cytotec (misoprostol) wordt gebruikt om maagzweren te voorkomen bij patiënten die ook ontstekingsremmers (NSAID’s) gebruiken. Generieke Cytotec is een van de meest voorgeschreven medicijnen van artsen wereldwijd.

Generic Cytotec wordt ook op de markt gebracht als:
Misoprostol, Cyotec

Cytotec® wordt vervaardigd door Pfizer.

Gebruik

Generieke Cytotec wordt gebruikt voor het verminderen van het risico op maagzweren bij bepaalde patiënten die niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) gebruiken. Het werkt door de hoeveelheid zuur die door de maag wordt afgegeven te verminderen en de maagwand te beschermen, wat helpt om het risico op maagzweren te verminderen. Het kan ook worden gebruikt voor andere aandoeningen zoals vastgesteld door uw arts.

Hoe het te huren

Gebruik Generieke Cytotec zoals voorgeschreven door uw arts. Controleer het etiket op het geneesmiddel voor de exacte doseringsinstructies. Neem Generieke Cytotec via de mond in via voedsel. De laatste dosis van de dag moet voor het slapengaan worden ingenomen. Inname van Cytotec na de maaltijd en voor het slapengaan kan het risico op diarree verminderen. Neem geen antacidum dat magnesium bevat binnen 1 uur vóór of 2 uur nadat u Generic Cytotec hebt ingenomen.

Bijwerkingen

Stop met het gebruik van misoprostol en zoek medische noodhulp als u een allergische reactie ondervindt (moeite met ademhalen, sluiten van de keel, zwelling van de lippen, tong of gezicht, of galbulten).

Generieke Cytotec kan lichte tot matige diarree, maagkrampen en / of misselijkheid veroorzaken. Deze problemen treden meestal op tijdens de eerste paar weken van de behandeling en stoppen na ongeveer een week. Het optreden van diarree kan tot een minimum worden beperkt door misoprostol samen met voedsel in te nemen. Neem contact op met uw arts als deze symptomen langer dan 8 dagen aanhouden of als ze ernstig zijn.

Andere, minder ernstige bijwerkingen kunnen ook voorkomen. Ga door met het gebruik van Generic Cytotec en neem contact op met uw arts als u dit ervaart

braken;
winderigheid;
constipatie;
hoofdpijn; of
menstruatiekrampen, spotting of een verhoogde of onregelmatige menstruatie.

Andere bijwerkingen dan die die hier worden vermeld, kunnen ook voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen

Neem contact op met uw arts en gebruik GEEN Generieke Cytotec als:

U bent allergisch voor elk ingrediënt in Generic Cytotec of soortgelijke geneesmiddelen (prostaglandinen);
Je bent zwanger

Sommige medische voorwaarden kunnen interageren met Generic Cytotec. Vertel het uw arts of apotheker als u medische aandoeningen heeft, vooral als een van de volgende situaties op u van toepassing is:

Als u van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft
Als u een recept of een recept gebruikt, kruidenpreparaat of voedingssupplement
Als u allergisch bent voor medicijnen, voedsel of andere stoffen
Als u een voorgeschiedenis heeft van inflammatoire darmaandoeningen (IBS), uitdroging of andere problemen die mogelijk verergeren als u uitdroogt.

Dit geeft niet alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u medicijnen of supplementen gebruikt.

Geneesmiddelinteracties

De incidentie van diarree kan worden verminderd door het vermijden van antacida die magnesium bevatten.Als er een antacidum nodig is, kan een antacida die aluminium of calcium bevat een geschiktere keuze zijn.

Andere geneesmiddelen dan de hier vermelde kunnen ook interageren met Generieke Cytotec. Neem contact op met uw arts en apotheker voordat u een recept of zelfzorgmedicijn, inclusief kruidenproducten, gaat gebruiken.

Gemiste dosis

Als u een dosis Generieke Cytotec vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem geen 2 doses tegelijk in.

Behoud

Bewaar bij of onder 77 graden F (25 graden C) op een droge plaats uit de buurt van licht en vocht. Bewaar niet in de badkamer. Houd alle geneesmiddelen uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *