Bimatoprost

Productomschrijvingen

Bimatoprost

Bimatoprost is het actieve bestanddeel van oogdruppelmedicijnen zoals Allergan en Lumigan. Het is een oogheelkundige (oog) druppel die wordt gebruikt om bepaalde oogaandoeningen te behandelen zoals openhoekglaucoom en oculaire (oog) hypertensie, die bij veel mensen optreedt naarmate ze ouder worden. Bimatoprost oftalmische (oog) oplossing wordt ook gebruikt om wimper-hypotrichose (niet genoeg wimpers) te behandelen door hun groei te vergroten en de wimpers langer, dikker en donkerder te maken.

Bimatoprost kan ook op de markt worden gebracht als: Bimatoprost ofthalmic, Latisse, Limugan

Gebruik

Bimatoprost vermindert de druk in het oog door de hoeveelheid vloeistof die uit het oog wegloopt te vergroten.

Bimatoprost oogheelkunde (voor de ogen) wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde soorten glaucoom en andere oorzaken van hoge druk in de ogen.

Hoe het te huren

Gebruik exact zoals voorgeschreven door uw arts Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen Bimatoprost oogheelkunde wordt meestal gegeven als 1 druppel in elk aangetast oog eenmaal daags, ‘s avonds Volg de aanwijzingen op uw etiket. Gebruik dit medicijn niet terwijl u contactlenzen draagt ​​Bimatoprost oogbeschermingsmiddelen kunnen een conserveermiddel bevatten dat zachte contactlenzen kan verkleuren.Wacht na het gebruik van bimatoprost ten minste 15 minuten voordat u uw contactlenzen inbrengt. Was uw handen voordat u oogmedicatie gebruikt.Het oog aanbrengen druppels: Kantel je hoofd iets naar achteren en trek je onderste ooglid naar beneden om een ​​klein zakje te maken. Houd de druppelaar boven het oog met de punt naar beneden gericht. Kijk omhoog en weg van de druppelaar terwijl je een druppel uitknijpt en sluit dan je oog. alleen het aantal druppels voorgeschreven door uw arts.Druk voorzichtig gedurende ongeveer 1 minuut op de binnenste ooghoek (nabij uw neus) om te voorkomen dat de vloeistof in uw traankanaal stroomt. Wacht ook minstens 5 minuten voordat u andere oogdruppels gebruikt die uw arts heeft voorgeschreven. zorg ervoor dat de punt van de druppelaar geen enkel oppervlak raakt, inclusief uw ogen of handen. Als de druppelaar vervuild raakt, kan dit een infectie in uw ogen veroorzaken, wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen of ernstige schade aan het oog. Gebruik de oogdruppels niet als de vloeistof van kleur is veranderd of deeltjes bevat. Bel uw arts voor een nieuw recept. Overleg op elk moment met het gebruik van bimatoprost of uw oogarts als u een oogletsel heeft, als u een ooginfectie krijgt of als u van plan bent oogchirurgie te ondergaan. ”

Bijwerkingen

Ontvang medische hulp als u een van deze tekenen van een allergische reactie vertoont: netelroos, moeilijke ademhaling, zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik van bimatoprost oogheelkunde en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u een ernstige bijwerking heeft zoals:

roodheid, zwelling, jeuk of pijn in of rond uw oog;

lekt of ontlaadt uit je oog;

verhoogde gevoeligheid voor licht;

visie veranderingen.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn:

mild oogongemak;

duizeligheid;

het gevoel dat er iets in je oog zit;

droge of waterige ogen; of

stekend of brandend van de ogen na gebruik van de druppels.

Dit is geen volledige lijst met bijwerkingen en andere kunnen voorkomen. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen.

Voorzorgsmaatregelen

U mag dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor bimatoprost.

Voordat u bimatoprost gebruikt, moet u uw arts op de hoogte brengen als u allergisch bent voor medicijnen of als u zwelling of infectie van uw ogen heeft.

Bimatoprost oogheelkunde kan een geleidelijke verandering in de kleur van uw ogen of oogleden en wimpers veroorzaken, evenals een toegenomen groei of dikte van uw wimpers. Deze kleurveranderingen, meestal een toename van bruin pigment, treden langzaam op en u merkt ze misschien al maanden of jaren niet op. Kleurveranderingen kunnen permanent zijn, zelfs nadat uw behandeling eindigt, en kunnen alleen optreden in het oog dat wordt behandeld. Dit kan resulteren in een cosmetisch verschil in oog- of wimperkleur van het ene oog naar het andere.

FDA-zwangerschapscategorie C. Het is niet bekend of bimatoprost-oogheelkunde een ongeboren baby schaadt. Vertel het uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van dit medicijn.

Het is niet bekend of bimatoprost oftalmic overgaat in de moedermelk of dat het een zogende baby kan schaden. Gebruik dit medicijn niet zonder uw arts te vertellen als u een baby borstvoeding geeft.

Geneesmiddelinteracties

Het is niet waarschijnlijk dat andere geneesmiddelen die u oraal inneemt of injecteren een effect hebben op bimatoprost in de ogen. Maar veel medicijnen kunnen met elkaar communiceren. Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt. Dit omvat medicijnen op recept, zonder recept, vitamine en kruiden. Begin geen nieuw medicijn zonder uw arts te vertellen.

Gemiste dosis

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de overgeslagen dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis. Gebruik geen extra geneesmiddel om de overgeslagen dosis in te halen.

Behoud

Bewaar dit geneesmiddel in de koelkast of op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte. Niet bevriezen. Houd de fles goed gesloten wanneer niet in gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *