Amoxicilline (generiek)

Productomschrijvingen

Amoxicilline (generiek)

Amoxicilline is een op penicilline gebaseerd antibioticum dat is gemaakt om interne bacteriële infecties te bestrijden. Amoxicilline, bekend om het snel absorberende en effectieve reliëf, is een van de meest voorkomende antibiotica die kinderen krijgen!

Amoxicilline werd ook verkocht als: Alphamox, Amoxil, Alphamox, Amox, Augmentin, Moxatag, Trimox, Wymox, Zimox.

Gebruik

Amoxicilline is een op penicilline gebaseerd antibioticum dat is gemaakt om bacteriële infecties in het lichaam te behandelen.Deze medicatie werkt op interne bacteriën gericht, waardoor verdere groei en verspreiding van het virus wordt voorkomen.Amoxicilline wordt voornamelijk gemaakt om besmetting geassocieerd met oor-, blaas-, longontsteking, gonorrhea-salmonella en E. coli-infecties.

Amoxicilline wordt ook gebruikt voor de behandeling van keelontsteking, ziekte van Lyme, huidinfecties, acne, urineweginfecties en chlamydia-infecties. Amoxicilline wordt vaak voorgeschreven in combinatie met claritromycine (Biaxin) voor de behandeling van infecties van helicobacter pylori en maagzweren. Raadpleeg altijd een vertrouwde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat u Generieke Amoxicilline gebruikt voor zowel bedoeld als alternatief gebruik.

Hoe het te huren

Volg altijd de instructies van uw arts en de aanwijzingen op uw etiket wanneer u Amoxicilline gebruikt. Slik de pil heel door. Nooit tabletten breken, kauwen of pletten die bedoeld zijn om doorgeslikt te worden. Dit medicijn kan worden toegediend met of zonder voedsel.

Bijwerkingen

Lees altijd de ingrediënten op het etiket voordat u dit of enig ander medicijn inneemt, om er zeker van te zijn dat er geen elementen zijn die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Stop met het gebruik van dit medicijn en raadpleeg een arts als u symptomen ervaart die geassocieerd zijn met allergieën. Zoek onmiddellijk medische hulp als u een van de volgende bijwerkingen krijgt: geelzucht, laesies of zweertjes in de mond, koorts, gezwollen klieren, gebruikelijke bloedingen in de endeldarm, vagina, neus of mond, plotselinge blauwe plekken, spierzwakte, de persistentie van een tintelend of verdovend gevoel, scheid blaasjes, peeling of huiduitslag.

Minder ernstige bijwerkingen zijn: misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, ongewone vaginale afscheiding, jeuk, hoofdpijn en zwelling of verkleuring in de tong.

Merk op dat dit geen allesomvattende lijst van bijwerkingen is. Raadpleeg een arts voor een uitgebreid begrip van de mogelijke risico’s van het gebruik van Generieke Amoxicilline.

Voorzorgsmaatregelen

Neem dit medicijn niet in als u allergisch bent voor penicilline of op penicilline gebaseerde antibiotica Raadpleeg uw arts als u in het verleden last heeft gehad van de volgende medische aandoeningen voordat u Generieke Amoxicilline inneemt: astma, mononucleosis, leverziekte, nieraandoeningen. vaak last van diarree bij antibiotica.

Het risico bestaat dat Generic Amoxicillin uw anticonceptie minder effectief maakt. Neem contact op met uw arts als u zwanger bent of zwanger dreigt te worden voordat u dit medicijn neemt. Generieke Amoxicilline heeft de potentie om via de moedermelk te gaan. Vertel het uw arts als u borstvoeding geeft tijdens het gebruik van dit medicijn.

Geneesmiddelinteracties

Breng uw arts op de hoogte van alle voorgeschreven en kruidenmedicijnen die u inneemt voordat u Generic Amoxicillin begint te gebruiken. Uw arts moet er speciaal op attent gemaakt worden als u geneesmiddelen gebruikt die mogelijk het volgende bevatten: bloedverdunners, probenecide, azithromycine, claritromycine, telithromycine, erytromycine, op sulfa gebaseerde medicijnen en geneesmiddelen die tetracycline bevatten.

Praat met uw arts over anticonceptiva die u momenteel gebruikt. Generieke Amoxicilline kan de sterkte van bepaalde hormonale geboortenbeperkende maatregelen verminderen, zoals rifampicine of rifabutine en andere soorten rifamycines. Mogelijk moet u tijdens deze medicatie een alternatieve anticonceptie nemen.

Gemiste dosis

Overschrijd nooit de aanbevolen dosering Amoxicilline. Gemiste doses moeten worden ingenomen zodra de gebruikers het zich herinneren, maar als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar het normale schema. Neem in één geval niet meer dan 2 doses Amoxicilline.

Behoud

Bewaren bij kamertemperatuur tussen 15-30 graden C (59-86 graden F). Houd de container goed gesloten. Amoxicilline niet invriezen. Voorkom het gebruik van dit medicijn in de badkamer, in de buurt van een warmtebron of op het pad van direct licht. Uit de buurt van kinderen en huisdieren houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *