Acyclovir

Productomschrijvingen

Acyclovir

Acyclovir is een van de meest gebruikte antivirale geneesmiddelen en wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van het herpesvirus. Acylovir is het actieve bestanddeel dat wordt aangetroffen in medicijnen met merknaam, zoals Zovirax, Acivirax en Herpex. Voor effectieve verlichting van herpesuitbraken, bestel vandaag nog Acyclovir en ervaar een betere gezondheid!

Acyclovir kan ook op de markt worden gebracht als:
ACV, Zovirax, Xovir, Aciclovir, acycloguanosine, Acivir, Acivirax, Herpex en Cyclovir.

Gebruik

Acyclovir wordt voornamelijk gebruikt om het herpes simplex-virus tijdelijk te behandelen (maar niet te genezen). Neem Acyclovir bij het eerste teken van herpesgerelateerde symptomen, zoals: tintelingen, blaren of een branderig gevoel. Acyclovir vermindert het optreden van uitbraken geassocieerd met herpes, genitale wratten, koortsblaasjes, waterpokken en gordelroos (herpes zoster). Deze behandeling werkt om veel van het herpesvirus te vernietigen, waardoor het de groei en het verspreidingspotentieel vermindert

Hoe het te huren

Volg altijd de instructies van uw arts en de aanwijzingen op uw etiket wanneer u Acyclovir gebruikt. Neem elke dosis Acyclovir in met een vol glas of water. Dit medicijn kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Neem Acyclovir gedurende de gehele voorgeschreven tijdsperiode in, ook als de symptomen daarvoor genezen.

Bijwerkingen

Lees altijd eerst de ingrediënten op het etiket voordat u dit of een ander medicijn neemt, om er zeker van te zijn dat er geen elementen zijn die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Stop met het gebruik van dit medicijn en raadpleeg een arts als u symptomen ervaart die met allergieën samenhangen.

Zoek onmiddellijk medische hulp als u een van de volgende bijwerkingen ervaart: abnormale veranderingen in de hoeveelheid urine, lage rugpijn, bloedstolsels, gemakkelijk blauwe plekken of bloeding, extreme vermoeidheid of desoriëntatie. Het volgende is een lijst van minder ernstige bijwerkingen geassocieerd met Acyclovir: misselijkheid, diarree, hoofdpijn, braken, verlies van eetlust, buikpijn, een licht gevoel in het hoofd en een plotselinge zwelling van handen of voeten. Raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden of verergeren na verloop van tijd.

Merk op dat dit geen allesomvattende lijst van bijwerkingen is. Raadpleeg een arts voor uitgebreid begrip van de mogelijke risico’s van het gebruik van Acyclovir.

Voorzorgsmaatregelen

Spreek met uw arts als u allergisch bent voor Acyclovir of valaciclovir (Valtrex) voordat u dit medicijn inneemt Neem altijd eerst contact op met uw arts over uw medische voorgeschiedenis voordat u aan een nieuwe medische behandeling begint: Artsen dienen ook bijzonder op de hoogte te zijn van de volgende medische aandoeningen. voordat u Acyclovir inneemt: nierproblemen en aandoeningen van onderdrukte immuunsystemen (HIV, niertransplantaties, beenmergtransplantaties, enz.) Meer volwassen gebruikers lopen mogelijk een hoger risico op bijwerkingen gerelateerd aan Acyclovir, vooral degenen met een voorgeschiedenis van nierproblemen. problemen.

Acyclovir genitaliseert genitale herpes niet, en het beschermt de gebruiker ook niet om anderen met het virus te infecteren. Herpesinfecties zijn besmettelijk. Houd het besmette gebied schoon en vermijd dat het besmette gebied in contact komt met anderen. Wees vooral bewust om beveiligde seks te beoefenen bij een herpesuitbraak.

Vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden of borstvoeding geven, moeten contact opnemen met een vertrouwde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat ze Acyclovir nemen. Acyclovir kan in de moedermelk terechtkomen en mogelijk een voedend kind schaden.

Geneesmiddelinteracties

Breng uw arts op de hoogte van alle voorgeschreven en kruidengeneesmiddelen die u inneemt voordat u Acyclovir gaat gebruiken. Raadpleeg uw arts als u probenecide of valacyclovir (Valtrex) gebruikt voordat u met de behandeling met Acyclovir begint.

Gemiste dosis

Overschrijd nooit de aanbevolen dosering van Acyclovir. Gemiste doses moeten worden ingenomen zodra de gebruikers het zich herinneren, maar als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar het normale schema. Neem niet meer dan 2 doses Acyclovir in één geval.

Behoud

Bewaar Acyclovir bij kamertemperatuur, tussen 68 en 77 graden F (20 en 25 graden C). Bewaar uit de buurt van hitte, vocht en licht. Bewaar niet in de badkamer. Houd Acyclovir buiten het bereik van kinderen en de buurt van huisdieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *